Heti egy alkalommal, 17.00 – 20.00 óra között, összesen 7 alkalom, 7 héten keresztül, alkalmanként 2 x 90 perces időtartamban.
Minden elméleti előadást 6 különféle bor kóstolása követ. A borok mellé a tematikába illeszkedő élelmiszereket, alapvető íz-sztenderdeket is kóstolunk.
A tananyagot digitalizált formában elérhetővé tesszük a résztvevők számára.
Ízelítő:
Francia finomságok – A sauvignon blanc, cabernet sauvignon, merlot, syrah, és a
grenache világa (Champagne, Sancerre, Loire, Bordeaux, Rhône, Chateauneuf-du-Pape)
Ibéria más szemmel – Spanyolország, Portugália és Itália gyöngyszemei
Mit kínál az olasz bor? – Az Alpok világa, Piemont és Toszkána, Dél-Itália
Főzzünk valamit! – Gyorsan, egyszerűen, borral, borhoz! Étel- és bor az asztalon.
A bor női szemmel – Minden, amit a borról tudni szeretnél
A kurzus előadója: Dr. Mészáros Gabriella AIWS c. egyetemi docens, nemzetközi borakadémikus, szerkesztő, szakíró