Rólunk

A Miskolci Egyetem Felnőttképzési Regionális Központja (FRK) látja el a Miskolci Egyetem felnőttképzési tevékenységével kapcsolatos engedélyeztetési, adatszolgáltatási, nyilvántartási, minőségbiztosítási, nyilvánossági kötelezettségeivel járó feladatait, ügyfélszolgálati és panaszkezelési tevékenységét. Iskolarendszeren kívüli képzési programokat szervez, felnőttképzést kiegészítő tevékenységet (olyan tevékenység, amely a felnőttképzésben folytatott képzések egyénre szabott kialakításának elősegítésére, a képzés hatékonyságának javítására vagy a munkavállalás elősegítésére irányul) végez.

 

Az FRK az egyetem szabad kapacitásai terhére a karok oktatási és kutatási kapacitását köti össze az egyéni és vállalati ill. közszféra képzési igényeivel. A szakmai spektrum a műszaki tudományoktól az egészségtudományig terjed. 2007-tól átlagosan évente ~800 fő vett részt a Miskolci Egyetemen felnőttképzésben.

 

A Miskolci Egyetem az alábbi iskolarendszeren kívüli képzési szolgáltatásokkal áll megrendelői rendelkezésére:

 • A Miskolci Egyetem egyéb ágazati törvények hatálya alá tartozó képzések közül aktív szerepet vállal a pedagógus továbbképzési programok, az egészségügyi dolgozók, a közszolgálati tisztviselők kötelező továbbképzéseinek szervezésében. Igény szerint hatósági vagy egyéb szakmapolitikai ágazati képzések szervezésére is van lehetőség.

 • ME engedélyes felnőttképzési tevékenysége (korábban akkreditált felnőttképzési intézmény akkreditált programokkal):
   1. A Miskolci Egyetem jellemzően nem rendelkezik OKJ-s programok (felnőttképzési törvény a) képzési kör) megvalósítására megfelelő kapacitásokkal, de kész együttműködni a szakközépiskolákkal és szakiskolákkal. Ezen a területen tananyagfejlesztő, kutatási és képzők képzése tevékenység végzéséhez magas színvonalú erőforrásokkal bír egyetemünk.
   2. A felnőttképzési törvény b) képzési körében (egyéb szakmai képzések) komoly lehetőségei és hagyományos gyakorlata van az egyetemnek, különösen a vállalati igényekre reagáló, rövid ciklusú, specializált képzési programok nyújtásával. Ilyen hagyományosan jól működő képzési programjaink vannak az öntészet, a fröccsöntés, a kitörésvédelem, a hegesztés, hegesztett szerkezetek, az energetika, a CNC gépkezelés és programozás, szikraforgácsolás, a pneumatika, hidraulika, logisztika (a francia CNAM intézettel együttműködésben), kistérségi területfejlesztés,… szakterületén. Ezeket a képzéseinket elsősorban vállalati igények alapján szervezzük.
   3. A felnőttképzési törvény c) képzési körében az Miskolci Egyetem angol és német nyelvű engedélyes általános nyelvi programokkal rendelkezik és további egyéb szaknyelvi programokat engedélyeztet a gépészet, építészet, öntészet, finommechanika területén.
   4. A felnőttképzési törvény d) képzési körébe tartozó képzéseink pl. az ifjúságvédelmi, bűnmegelőzési, jogi klinikai, vállalkozói kompetenciafejlesztő, menedzsment, általános IT kompetenciákat kialakító képzési programok.
 • A Miskolci Egyetem bármely megrendelői igény alapján képzési szolgáltatást is nyújt általános szolgáltatási szerződés keretében (Áfás tevékenység): vállalati igények alapján teljesen egyedi kidolgozású, kihelyezett képzések formájában.

 

A Miskolci Egyetem felnőttképzési szolgáltatás nyújtása az egyetem széles képzési-kutatási spektrumára alapozva alkalmas a felsőoktatási intézmény és a vállalatok, továbbá a közszféra intézményei közötti kapcsolat szorosabbá tételére önálló képzési szolgáltatásként, akár a K+F+I tevékenység kiegészítő szolgáltatásaként.

 


A Mentorius Tudás- és Képzőközpont munkatársai várják egyedi érdeklődők, vállalkozások, közintézmények megkeresését, bármely egyedi képzési igényre megoldást nyújtanak.

 

Mentorius Tudás- és Képzőközpont - Igazgatóság Fővonal Mellék* Fax e-mail Iroda

Prof. Dr. Piskóti István

igazgató    10-93  

piskoti@uni-miskolc.hu

A/4. 142.

Fábián Zsuzsa

igazgatási ügyintéző

 

22-11

 

tkzsuzs@uni-miskolc.hu

A/4. 104.

Katona Andrea

igazgatási ügyintéző

565-484

12-81

 

tkandrea@uni-miskolc.hu

A/4. 141.

Varga-Fábián Renáta

ügyvivő szakértő, informatika, infrastruktúra gazdálkodás

 

23-78

 

tkrenata@uni-miskolc.hu

A/4. 141.

* A 06 46/565-111 központi szám után tárcsázza a kívánt melléket